Belinstructies

Vanaf 37 t/m 42 weken is de normale periode om te gaan bevallen. Beginnen de weeën of breken de vliezen voor de 37 weken, neem dan direct contact met ons op.

Voor het stellen van dringende vragen of voor hulp bij de bevalling zijn we de hele week 24 uur per dag bereikbaar op:
Tel. 06 13 33 55 51

 

Ongerustheid

Laagdrempeligheid vinden wij erg belangrijk. Daarom vinden wij het fijn wanneer je zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling belt bij vragen en problemen.

 

Weeën

Weeën beginnen vaak rustig. Nu en dan voel je dat je buik hard wordt en doet het wat pijn. Soms kunnen het voorweeën zijn, dan zakt het weer af. Wanneer het weeën zijn die het begin van de bevalling aangeven dan zullen ze toenemen. Je gaat dan merken dat de kracht, lengte en frequentie van de wee toeneemt. Er zal steeds meer regelmaat in komen.

  • Bel bij je eerste bevalling als de weeën 1 uur lang elke 4-5 minuten (of sneller) komen en 50-60 seconden aanhouden.
  • Bel bij een volgende bevalling als de weeën 1 uur lang elke 5-7 minuten (of sneller) komen en 50-60 seconden aanhouden.

Indien je herkent dat de weeën erg krachtig zijn of merkt dat het snel gaat bel dan altijd eerder!

 

Gebroken vliezen

Noteer bij het breken van de vliezen de tijd en kijk naar de kleur van het vruchtwater. Bij groen of bruin vruchtwater moet je meteen bellen, ook ’s avonds en ’s nachts. Bij helder of roze vruchtwater kun je overdag meteen bellen. Is het nacht dan kun je wachten met bellen tot de volgende ochtend (tenzij anders afgesproken).

 

Bloedverlies

Een beetje, slijmerig bloedverlies hoort bij een bevalling. Veel bloedverlies hoort er niet bij. Bij veel bloedverlies moet je dan ook bellen.

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl