Plaats bevalling

Zolang de zwangerschap ongecompliceerd verloopt en de bevalling zich na 37 weken en vóór de 42 weken aandient mogen jullie zelf beslissen waar jullie willen gaan bevallen. Voor en na die tijd is een reden om bij de gynaecoloog te bevallen.

Als je geen medische indicatie hebt, kan je kiezen tussen een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis (poliklinisch). Tijdens de bevalling wordt de verloskundige geassisteerd door een kraamverzorgster of een verpleegster.

Als je poliklinisch wilt bevallen raden we je aan om even contact op te nemen met je ziektekostenverzekering met betrekking tot de vergoeding.

Tijdens je zwangerschap bespreken we welke plaats je voorkeur heeft om te bevallen, thuis of poliklinisch. Soms beslis je tijdens de ontsluiting nog anders, of zien wij een reden om te veranderen van de plaats wat de eerste voorkeur was. Als er complicaties zich tijdens de bevalling voordoen, beslissen wij altijd om naar het ziekenhuis te gaan. Het is daarom altijd handig om een ‘ vluchttas’ klaar te hebben staan, voor het geval je onverwacht naar het ziekenhuis moet.

Voor de poliklinische bevalling is het belangrijk dat je een tas klaar hebt staan met de benodigde spulletjes. Wij bepalen samen met jullie wanneer je naar het ziekenhuis kunt gaan. Een paar uur na de bevalling mogen jullie alweer naar huis. Thuis komt dan ook nog de kraamverzorgster langs voor begeleiding en advies.

Oefen voor de bevalling ook altijd hoe de maxi-cosi veilig in de auto geplaatst moet worden. Bekijk hier een filmpje over veilig in de auto.

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl