Kwaliteit van zorg

Niet iedereen mag zich zomaar verloskundige noemen. Het beroep van een verloskundige is een wettelijk erkend medisch beroep.

Als verloskundige hebben wij een medische HBO opleiding afgerond en voldoen aan alle nodige opleidings- en ervaringseisen. Bij onze beëdiging als verloskundige hebben wij de Eed van Hippocrates afgelegd. Hiermee verplichten wij ons als verloskundigen, om bepaalde beroepsregels te zullen handhaven.

Wij hechten in onze praktijk veel waarde aan de kwaliteit van zorg die wij als zorgverleners leveren. Als waarborg voor de kwaliteit die wij leveren, zijn wij aangesloten bij onze beroepsgroep de KNOV en staan wij ingeschreven in zowel het kwaliteitsregister van de KNOV als het BIG-register.

KNOV

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), onze beroepsorganisatie, beheert en ziet toe op de ontwikkeling en bijscholing van de praktijk, door middel van het invoeren van een Kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Kwaliteitsregister

Wij staan beiden ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Hiermee laten wij zien dat wij ons als verloskundigen actief blijven ontwikkelen en ons kennisniveau en vaardigheden actueel houden die van invloed zijn op de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Daarom volgen wij regelmatig bij- en nascholingen.

BIG register

Wij staan allebei geregistreerd in het BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Door deze inschrijving zijn wij bevoegd om ons beroep uit te oefenen en onze beroepstitel te voeren.

BIG registratienummer Maaike: 89910035103
BIG registratienummer Jolanda: 59062287303

Samenwerking

Als verloskundigen werken wij nauw samen met verschillende zorgverleners, dit is nodig voor een adequate en optimale zorgverlening.

Om de kwaliteit van onze zorgverlening te waarborgen hebben wij ook regelmatig overleg met deze verschillende disciplines.

We werken samen met onder andere gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, fysiotherapeuten, kraamzorg, lactatiekundigen en consultatiebureaus van verschillende ziekenhuizen, waaronder het Refaja ziekenhuis.

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl