HomeErvaringennieuwe ervaringAranka ter Veer

Aranka ter Veer

Na een vervelende zwangerschap bleek onze baby in een stuit te liggen.
Niet onoverkomelijk, en zeker niet bij een derde zwangerschap.
Nadat de baby met 34 week nog niet gedraaid was,
is er in overleg een afspraak in het Martini Ziekenhuis in Groningen gemaakt, om een poging te doen de baby te laten draaien. Dit was helaas niet meer mogelijk. Dan zijn er nog twee opties over, een stuitbevalling of een keizersnede. Nu ben ik van mening dat dit geen beslissing moet zijn van een zwangere vrouw. Maar dit is wel het geval. In de eerste instantie leek een keizersnede voor mij de ‘makkelijkste’ weg. Vooral omdat een stuitbevalling mij een risicovol, gecompliceerd en vooral angstige manier van bevallen leek. Maaike stelde mij gerust door haar kennis en ervaring op dit gebied te delen. Omdat onze twee andere kinderen zonder complicaties en vlot geboren zijn zou een stuitbevalling een prima optie zijn. Ook de specialisten in het Martini Ziekenhuis vertelde dat er geen haar op hun hoofd zou zijn om mij een keizersnede aan te raden. Dit is toch een zware buikoperatie die in mijn geval onnodig leek. Na al deze informatie besloten wij om te vertrouwen op de specialisten die hier immers ervaring mee hebben. Wij konden net als bij een gewone bevalling onmogelijk overzien hoe het zou gaan, dit bracht wel angst en onzekerheid met zich mee. Maar toch wil ik graag vertellen dat het mij 100% is meegevallen!! Onze zoon is zonder enige complicaties geboren en ook ik was snel weer op de been! Dit was met een keizersnede zeker anders geweest. Ik ben Maaike dan ook dankbaar voor het vertrouwen wat zij in mijn lichaam heeft gehad, voor de bemoedigende woorden wanneer de angst het even overnam, en vooral voor het feit dat ze altijd bereikbaar was, zelfs wanneer haar dienst voorbij was 😉

Wanneer je kindje in een stuit ligt, laat je dan niet leiden door angst. Maar vertrouw op de specialisten, zij overzien het hele plaatje. Natuurlijk beslist iedereen zelf. Maar ik wil gezegd hebben dat een stuitbevalling ook een prima optie kan zijn!

Geplaatst in Geen categorie

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl