Regelzaken

Thuiskomst melden

Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen is het belangrijk dat jullie de kraamzorg bellen als bekend is wanneer je naar huis mag. De kraamzorg verzorgt thuis de eerste opvang. Daarna komt zij iedere dag langs om jullie te ondersteunen in de eerste kraamweek. Wanneer je onder begeleiding van de gynaecoloog bent bevallen, informeert het ziekenhuis ons wanneer je uit het ziekenhuis ontslagen wordt. Ook voor ons is het belangrijk te weten dat jullie thuis zijn gekomen, omdat wij dan verantwoordelijk zijn voor moeder en kind. Wij komen in de eerste kraamweek een aantal keer bij jullie op bezoek.

 

Geboorteaangifte

Jullie kindje moet binnen 3 werkdagen aangegeven worden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar je kindje geboren is.

Meenemen bij aangifte:

  • Legitimatiebewijs
  • Trouwboekje of akte van erkenning
  • Briefje met volledige namen van jullie kindje, geboortedatum en geboortetijd

 

Zorgverzekeraar

In de zorgverzekeringswet is vastgesteld dat ouders de geboorte van hun kindje binnen 4 maanden na de geboorte moeten melden. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met een van de ouders.

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl