Tarieven en vergoedingen

Vergoeding anticonceptie

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar, worden de kosten van anticonceptie, inclusief het plaatsen en/of verwijderen helemaal vergoed door je verzekering.

Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang je wel een vergoeding. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie over een eventuele eigen bedrage en de hoogte van de vergoeding.

Ben je niet verzekerd, dan betaal je de anticonceptie zelf.

Aanschaf van de anticonceptie kan bij de apotheek. Dit is aan te raden als je anticonceptie vergoed krijgt vanuit je aanvullende verzekering. Voor het recept van de gewenste anticonceptie kun je bij ons terecht.

Krijg je geen anticonceptie vergoed dan kan je de koperspiraal ook online bestellen. Je betaalt dan in ieder geval niet de bijkomende apothekerskosten.

Omschrijving Kosten
Mirena +/- € 148
Kyleena +/- € 150
T Safe +/- € 69
Implanon +/- € 132

Tarieven plaatsing en verwijdering

Plaatsing en verwijdering van de spiraal en/of de Implanon wordt door je basisverzekering vergoed. Ben je niet verzekerd, dan dien je deze kosten zelf te betalen. De kosten voor de plaatsing of verwijdering van je anticonceptie kun je bij je afspraak betalen.

Het maken van de controle-echo wordt niet vergoed. Deze echo bieden we voorlopig als service aan.

Omschrijving Kosten
Plaatsing spiraaltje, zonder echocontrole (incl. telefonische nacontrole) € 63,53
Plaatsing spiraal met echo € 98,13
Plaatsing hormoonstaafje (Implanon) € 63,53
Verwijderen spiraal / hormoonstaafje € 63,53
Verwijderen spiraal / hormoonstaafje en plaatsing in 1 consult € 63,53
Echocontrole € 37,02

Wij zijn genoodzaakt € 25,00 in rekening te brengen voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren afgezegd worden of voor afspraken die niet worden nagekomen.

Na de plaatsing wordt er een afspraak gemaakt voor een nacontrole, welke zes weken na de plaatsing of na minimaal één menstruatie plaatsvindt.

Indien je je spiraaltje wilt laten verwijderen, dan kan je ook bij ons terecht. Na verwijdering van het spiraaltje ben je direct weer vruchtbaar.

Contact

Neem contact met ons op als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt.

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl