Gezond zwanger

Wanneer je zwanger bent moet je nog meer op je gezondheid letten dan normaal. Je gezondheid heeft invloed op de gezondheid van je ongeboren kind.

 

Voeding

Het is tijdens de zwangerschap belangrijk om vers, gezond en gevarieerd te eten. Veilig eten is extra belangrijk. Eten voor twee is niet nodig, wel heb je bepaalde vitamines extra nodig en zijn er ook producten die je beter kunt laten staan.

Tijdens de zwangerschap zijn er twee ziektes waarmee je de baby kunt besmetten, Toxoplasmose en Listeria. Deze kun je eenvoudig voorkomen met de voedingsadviezen. Naast gezonde voeding is het belangrijk om rekening te houden met gebruik van voedingsmiddelen en vitaminen.

Gewichtstoename

Aankomen tijdens de zwangerschap is belangrijk. Het is vanzelfsprekend dat je gewicht toeneemt als je kindje groter wordt. Ook slaat je lichaam wat reserves op tijdens de zwangerschap.

Hoeveel je in de zwangerschap aan mag komen is ook afhankelijk van je BMI. Wanneer je BMI laag is, zal je lichaam meer reserves opslaan, wanneer je BMI hoog is, is dit minder nodig.

Meer informatie? Folder: Zwanger!

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl