Bevallen, wat moet je regelen?

 

 

zwanger bevallen kraamtijd wat regelen
zwanger bevallen kraamtijd wat regelen

Het is zover! Je gaat bevallen, maar wat moet je regelen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Of je nu van plan bent om in het ziekenhuis of thuis te bevallen: het is handig om alles wat je nodig hebt op tijd bij elkaar te hebben. Denk daarom aan de volgende zaken.

Voor zowel een thuisbevalling als een poliklinische bevalling, moet je de volgende dingen regelen:

Ga je thuis bevallen?

Zorg dan voor:

  • een goed verwarmde kamer
  • twee kruiken
  • setje kleertjes, mutsje en tien hydrofiele luiers
  • twee emmers met vuilniszakken bij het bed
  • een ondersteek

Ga je poliklinisch bevallen?

Dan is het verstandig al in de zwangerschap bij de receptie van het ziekenhuis een pasje te laten maken met je gegevens. Zorg ook voor een 2 euro munt voor de rolstoel. Rij ook eens alvast de route naar het ziekenhuis als je dat prettig vindt!

Vluchttas

Over het algemeen is het raadzaam om uiterlijk vanaf 37 weken zwanger de vluchttas klaar te hebben staan, zodat je goed voorbereid bent op de geboorte van jouw kindje. Om tijdig voorbereid te zijn op jouw bevalling, kuwn je de koffer ook eerder klaarzetten. Mocht je nog iets bedenken dat écht niet mag ontbreken, dan heb je voldoende tijd om dat rustig in te pakken. Ook als je van plan bent thuis te bevallen, is het slim om zo’n vluchttas klaar te zetten. Moet je onverwachts toch naar het ziekenhuis? Dan kun je alles zo meenemen. Dat geeft rust en dan kun jij je, wanneer de bevalling begint, concentreren op wat nodig is: je kindje ter wereld brengen.

Heb je vragen over bevallen en wat je moet regelen? Neem gerust contact met ons op!