Voorlichting en cursussen

 

 

voorlichting en cursussen
voorlichting en cursussen

Goed voorbereid aan je bevalling beginnen? Daarvoor zijn er veel websites en boeken met informatie. Maar denk ook eens aan voorlichting en cursussen, zoals een bevallingscursus. Want als je goed voorbereid aan een bevalling begint, dan kun je de onvoorspelbaarheid en pijn die bij een bevalling hoort beter aan. Daarnaast kun je je beter overgeven aan alles wat er met jou en je lichaam gebeurt. Je snapt namelijk waarom het gebeurt en dat dit goed is, waardoor je minder gespannen bent en ook minder pijn ervaart.

In onderstaand overzicht geven we een paar voorbeelden. En mis je iets of heb je ergens goede ervaringen mee? Laat het ons dan vooral weten, zodat we dat hier toe kunnen voegen.

Voorlichting

  • Borstvoeding. We organiseren informatieavonden over het geven van borstvoeding in de eerste dagen na de geboorte van je baby. Deze avonden worden verzorgd door een borstvoedingsdeskundige.
  • Treant Zorggroep Emmen. Treant Zorggroep organiseert regelmatig voorlichtingsavonden voor zwangeren en hun partners uit de regio’s Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen. Tijdens deze avonden kunnen jij en je partner je voorbereiden op een mogelijke (poli)klinische bevalling op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.
  • Ommelander Ziekenhuis. Een aantal keren per jaar organiseren ze hier een informatieavond over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Deze avonden zijn bedoeld voor aanstaande ouders.
  • Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Ook het WZA geeft regelmatig voorlichting over gezond zwanger zijn, bevallen en borstvoeding.

Cursussen

Wil je meer informatie over voorlichting en cursussen en/of heb je ergens een vraag over? Neem gerust contact met ons op!