Geboorteplan

 

 

geboorteplan pijn bevalling
geboorteplan pijn bevalling

Wat zijn jullie verwachtingen en wat vinden jullie belangrijk rondom de bevalling? Schrijf dit dan op in een geboorteplan! Sommige vrouwen vinden het fijn om zich zo alvast voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling én elkaar. Ook is het bedoeld om je verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en hoe je graag wilt dat er met je omgegaan wordt.

Geboorteplan

Als het goed is zal één van ons de geboorte begeleiden van jullie kind. Hoe dit zal verlopen is moeilijk te voorspellen. Het kan beginnen met weeën of met het breken van de vliezen. Voor sommige toekomstige ouders kan het prettig zijn hier iets over op papier te zetten en dat te bespreken met ons.

Wanneer je je geboorteplan meeneemt naar de afspraak waarin we de bevalling bespreken, nemen we het door en samen bekijken we of je wensen haalbaar zijn. Misschien zijn er medische of praktische bezwaren. We kijken dan samen met jullie naar alternatieven.

Natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen. Toch kunnen er altijd omstandigheden zijn waarbij wij zullen uitleggen dat het nodig is om van het plan af te wijken.

Hulp nodig bij het maken van een geboorteplan? Je kunt het geboorteplan hier downloaden, invullen en uitprinten.