Kinderwens

De periode wanneer je besluit om zwanger te willen worden is vaak een spannende periode en gaat vaak gepaard met veel vragen. Om in deze periode de onzekerheid te verkleinen en ervoor te zorgen dat je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap begint, is het kinderwensspreekuur ontwikkeld. Op dit spreekuur kunnen wij je informatie en voorlichting geven over de diverse onderwerpen m.b.t. een zwangerschap.

Wij helpen je graag om je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap.

Het kinderwensspreekuur is een afspraak bij ons op de praktijk voordat je zwanger bent, waarin alle belangrijke onderwerpen rondom zwanger worden voor jou en je partner worden besproken.
Je krijgt adviezen, antwoord op je vragen en er kunnen indien nodig een aantal onderzoeken gedaan worden. Deze afspraak wordt afgestemd op jullie individuele situatie. Dus ook je partner is van harte welkom.

 

Zwangerwijzer

De zwangerwijzer kan jullie helpen bij de voorbereiding op een zwangerschap en op het consult van het kinderwensspreekuur. Zwangerwijzer is een vragenlijst die jullie samen kunnen invullen, om zo mogelijke risicofactoren voor jezelf of jullie toekomstige kindje in te schatten. Vul deze vragenlijst in op deze website en neem een printje hiervan mee naar ons toe of mail deze naar ons toe.

 

Foliumzuur

Voor een zwangerschap heb je extra foliumzuur nodig. Foliumzuur verkleint de kans op een kind met een open rug of open schedel. Begin met het gebruik van foliumzuur op het moment dat je een kinderwens hebt. Ben je onverwacht of sneller dan verwacht zwanger? Begin dan zo snel mogelijk met het slikken van foliumzuur.
Slik elke dag een tablet van 0,4-0,5 milligram foliumzuur tot en met de 10e zwangerschapsweek. Meer informatie? Website: www.slikeerstfoliumzuur.nl

 

Moeilijk zwanger worden

Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden. Als dit na een jaar proberen nog niet gelukt is, kunnen jullie hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Hiervoor kun je contact opnemen met je eigen huisarts. Meer informatie? Website: www.freya.nl.

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl