Lactatiekundige

 

 

lactatiekundige
lactatiekundige

Heb je tijdens jouw kraambed of daarna extra hulp nodig met borstvoeding? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Ben je nog niet eerder bij ons onder controle geweest en heb je borstvoedingsbegeleiding nodig? Ook dan helpen we je graag!

Lactatiekundige

Borstvoeding geven gaat niet bij iedereen gelijk goed en ontspannen. Een lactatiekundige kan je dan helpen. Dit is een expert op het gebied van borstvoeding en kolven. Ze geeft moeders voorlichting en advies over borstvoeding en helpt bij het oplossen van borstvoedingsproblemen. Over de hele wereld hebben lactatiekundigen dezelfde opleidingseisen. Wij zijn daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL).

Vergoeding

Lactatiekundige zorg wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Veel verzekeraars vergoeden lactatiekundige zorg wel vanuit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op je eigen risico. Voor het juiste vergoedingsbedrag verwijzen we je naar je eigen zorgverzekering of lees hier meer over de vergoeding.

De meeste zorgverzekeraars hebben als voorwaarde dat de lactatiekundige aangesloten moet zijn bij de NVL. Het kan zijn dat er een verwijzing nodig is van bijvoorbeeld een huisarts, verloskundige of een arts van het consultatiebureau. In de meeste gevallen kun je zonder verwijzing terecht.

Huur of aanschaf elektrische borstkolf

Mocht je via ons een huurkolf hebben gebruikt, dan kun je de kosten declareren vanuit de aanvullende verzekering. Om vergoeding te kunnen krijgen voor de aanschaf van een elektrische kolf, moet deze in de meeste gevallen zijn aangeschaft via een lactatiekundige die aangesloten is bij de NVL. Ook voor informatie over welke kolf voor jou geschikt is, kun je met ons contact opnemen.

  Afspraak maken