Omgaan met pijn

 

 

geboorteplan pijn bevalling
geboorteplan pijn bevalling

Als de uitgerekende datum dichterbij komt, is het logisch dat je steeds vaker aan de bevalling denkt. Hoe zal het verlopen? Hoeveel pijn doet een bevalling? Kan ik dat aan? En wat is er allemaal mogelijk als ik iets tegen de pijn wil? 

Pijnstilling

De pijn verschilt per persoon en is elke bevalling weer anders. Ook verschilt het per bevalling hoeveel pijn je aan kan. Het is één van de dingen waar veel vrouwen zich zorgen om maken. Ook kan het je onzeker maken of zie je daardoor op tegen de bevalling. Wij vinden het belangrijk dat je met het volste vertrouwen de bevalling in gaat. Daarom informeren we je hier graag over voor de bevalling. Er is altijd de mogelijkheid om tijdens het spreekuur je vragen rondom pijn(stilling) te bespreken. Geef het aan als je dit graag wilt, dan plannen we hier extra tijd voor in.

We luisteren natuurlijk goed naar je wensen tijdens de bevalling. Mocht het op dat moment nodig zijn iets te krijgen tegen de pijn, dan kan dit. We hebben een goede samenwerking met de gynaecologen in de ziekenhuizen.

Meer informatie over omgaan met pijn bij de bevalling

Er is veel informatie te vinden. Lees in deze folder meer over pijnstilling. Ook op de website van Zorgwijzer staat veel informatie.